Vakantieparken Nederland

Vakantiepark in Nederland

Vakantiepark in Nederland

Vakantie bij onze ¨buren¨ is dichtbij en toch heel anders. Vooral de kust is bij vakantiegangers uit België heel geliefd. Hieronder ziet u een selectie van vakantieparken en bungalowparken in Nederland, verdeeld per provincie:

(in dit overzicht staan niet alleen parken van Center Parcs, Landal en Roompot maar ook van parken die niet bij een bungalowparkketen aangesloten zijn. Zo heeft u het meest complete overzicht!

Vakantieparken Friesland

De provincie Friesland in het noorden van Nederland staat bekend om de waterrijke omgeving en de gezellige oude stadjes. Voor waterliefhebbers zijn hier veel leuke vakantieparken:


Vakantieparken Groningen

De provincie Groningen in het Noorden van Nederland is niet zo bekend als vakantiebestemming maar is zeker interessant. Geniet van de rust en ruimte op het platteland maar ook van een gezellig dagje uit in de stad Groningen. Het Groninger museum vlakbij het station is een aanrader!


 • Park Emslandermeer

 • Villapark Weddermeer

 • Villapark Schildmeer

 • Ferienpark Pagedal

Vakantieparken Drenthe

Er zijn heel wat vakantieparken in de province Drenthe. En dat is niet voor niets: de omgeving is er prachtig! U kunt hier heerlijk wandelen en fietsen. Er zijn mooie natuurgebieden die bekend staan om de heide en zandvlaktes. Ook zijn de Hunebedden zeker de moeite waard om eens te bekijken. Zelf vinden we de gezellige dorpjes altijd erg leuk om te verkennen.

Zowel Center Parcs als Landal hebben hier mooie vakantieparken:

Vakantieparken Overijssel

Overijssel lijkt een beetje op Drenthe qua landschap maar is toch weer anders. U kunt hier ook prachtig wandelen en fietsen. Steden als Kampen, Zwolle en Hasselt zijn leuk om te bezoeken. Het gebied rond Giethoorn en de Weerribben heeft veel water en is erg leuk als u bijvoorbeeld met een zeilbootje of kano de omgeving wil verkennen. Wist u trouwens dat Overijssel helemaal doorloopt tot aan de Duitse grens?


Vakantieparken Noord-Holland

De grootste attractie in Noord-Holland is waarschijnlijk het Noordzee-strand - van Zandvoort tot Den Helder zijn hier veel mooie plekken! Maar ook de waddenzee kant is erg leuk met historische steden zoals Enkhuizen, Medemblik en Alkmaar. Het Zuiderzee museum in Enkhuizen is een aanrader om te bezoeken!


Vakantieparken Zuid-Holland

Een bezoek aan Zuid-Holland is ideaal voor wie op vakantie graag wat onderneemt. Grotere steden als Den Haag en Rotterdam zijn heel leuk om een dag door te brengen. Maar ook wandelen en fietsen - vooral in het gebied achter de duinen en het Noordzeestrand - is erg leuk.

Zelf vinden we het gebied rond Ouddorp dat grenst aan de provincie Zeeland erg leuk. U vindt hier in de buurt zowel Center Parcs Port Zélande als Landal Ouddorp Duin.


Vakantieparken Flevoland

Flevoland ligt heel centraal in Nederland en is daarom ideaal om verschillende plekken te verkennen - van een dagje Amsterdam tot wandelen en fietsen op de Veluwe. Wat ook erg leuk is in Flevoland zijn de randmeren. Hier kunt u zeilen, surfen en kanovaren. Het water is wel wat groter dus zorg altijd voor een zwemvest.


 • Center Parcs De Eemhof

 • Molecaten Park Flevostrand

 • Golf- und Villaresort Harderwold

 • Buitenplaats Horsterwold

 • Ferienpark Eigen Wijze

 • Walibi Village

Vakantieparken Zeeland

Zeeland is waarschijnlijk een van de meest populaire bestemmingen in Nederland - bijna nergens zijn zoveel vakantieparken! Onze tip: kijk welk deel van Zeeland u het meeste aanspreekt qua steden en mogelijkheden om wat te ondernemen. Wilt u bijvoorbeeld dicht bij Middelburg en Vlissingen vakantie vieren? Of liever iets verderop in de buurt van Renesse en Zierikzee?

Vakantieparken Gelderland

De provincie Gelderland biedt veel natuur en bos en is al heel lang een geliefd gebied om er even tussenuit te gaan. Het gebied de Veluwe is heel uitgestrekt. Veel vakantieparken liggen direct op de veluwe of niet ver daar vandaan:

Vakantieparken Limburg

De provincie Limburg met het licht glooiende Nederland is heel anders dan de rest van Nederland. U vindt hier prachtige natuur, mooie kleine dorpjes maar ook een bruisende grote stad: Maastricht. Wij zijn altijd weer enthousiast als we een paar dagen in Limburg geweest zijn!

Vakantieparken Noord-Brabant

De provincie Brabant lijkt een beetje op Limburg maar is vlakker. U vindt hier uitgestrekte bossen en mooie landschappen met veel wandelpaden en fietspaden. Center Parcs en Landal hebben hier een paar vakantieparken:

Vakantieparken Texel

Vakantieparken Vlieland

 • Landal Vlieduyn

Vakantieparken Ameland

 • Landa Ameland State

Vakantieparken Schiermonnikoog

 • Landal Vitamaris

Ferienparks in den Niederlanden für Deutsche Besucher

Sie finden viele Urlaubstipps und Aktuelle Angebote für Ferienparks in den Niederlanden auf Ferienpark-tipps.de